• photos-fotos

  Photographe a fait fotos hier, bébés ont tous bien gentillement posé mais pas eu le temps de placer les photos.....
   
  foto dag 2 -photo jour 2
   
  Photograaf heeft gisteren de fotos gemaakt, ieder pup heeft mooi en braaf geposeerd, maar geen tijd gehad om ze hier te zetten, morgen nog proberen

 • pups - chiots 1 semaine et 2 jours

  Pour leur première semaine de vie, tous les chiost ont doublé de poids. Et aujourd'hui on voit les oreilles qui se défont et le coin de yeux qui s'ouvre déjà. Bientôt toute la troupe pourra vous faire des clins d'oeil dans l'objectif, demain je vous délivre leurs portraits de toutes les belles petites fripouilles. Maman Belle se porte comme un charme, au matin ce fut le délire pour tous de s'éclater dans la neige, encore une fois je n'enreviens pas de cette transformation et de cette beauté et de l'éclat qu'à le pyrénée dans la neige. Il rayonne.
   
  Ze zijn nu een week eergistren geworden, het was een drukke week. ze zijn verdubbeld van gewicht. de ortjes beginen open te komen en de hoek van de oogjes ook, niet meer lang en ze zullen jullie een lage doen in de objectif van de camera. Morgen kopmt er een portret van de liefkes. mam Belle gaat heel goed, en dez morgen was het hier een echte fiesta met al dat sneeuw. Ze hebben een echte "party" samen gehouden, en lopen, en rolen, en springen. Wat  is toch een pyreneeer mooi in het sneeuw !! Ze stralen gewoon ..

 • Tout va bien Alles gaat goed

  Les 10 chiots se portent à merveille. ils vont bien. Maman Belle  est a nouveau elle même et est en pleine forme. Elle nettoye  sa progéniture avec attention, minutie amour et patience.
  Elle fait très attention en se couchant et essaye  d'avoir le controle sur tout son petit monde.
  Ce soir, elle a beaucoup de lait et tout les petits loustics se donnent plein coeur à l'ouvrage: têter et dormir!
  C'est toujour comme un miracle. Ils sont si beau et si fragiles. Ils sentent bon et sont incroyablement doux...mmh on pourrait rester des heures à les regarder....
   
   
  De 10 pups zijn mooi en gezond. Ze doen het prima. Mama Belle is direct goed in form e gekomen en wast ieder van haar kindjes met heel veel zorg, liefde en geduld. Ze past heel goed op als ze gaat liggen maar tracht toch wel iedereen onder kontrool te krijgen.
  Ze is heel minutieus. Ze heeft deze avond heel veel melk al. De kleintjes krijgen genoeg en die die kleiner waren zijn als mooi bij gekomen. Ze zijn nu fel bezig met zuigen en slapen.
  Het is altijd een wonder vind ik. Ze zijn zo mooi en zo kwetsbaar. Ze rieken ook lekker...ze zijn zo zacht...mmmh men zou daar huren aan een stuk blijven kijken ...

 • De geboorte

  even samevatting
   
  1.Belle is drachtig, mooi dik
  2. donderdag 58ste dag. (geboorte kan tussen 58 en 64ste dag)
  daaling temperatuur
  3. vrijdag 59ste dag
  verliest "haar water"
  Belle heeel rustig
  4. vrijdag avond
  Belle nog altijd even rustiger, ik 2 vingers afgebeten.
  5.zaterdag 60ste dag.
  Belle platonisch, telefoon ringt wel veel
  -neutraal vraag: "en? de pups?"
  -antwoorden: "nog niets"
  s'avonds eet ze nog altjid heel goed; bij mij 3 vingers af.
  6.zondag 61ste dag
  altijd niets, alles is kalm,
  behalve in mijn hoofd: moest ik nu de dierenarts nodig hebben, dan is dat zeker "chapeau". Aan telefoon trachten rustig te antwoorden:"nog niets, ze slaapt, ze krabt niet..." en in mijn eigen denken: niet helemaal normaal, haar temperatuur, water, de huren die voorbij lopen, ze kragt niet, ze perst niet, ze eet nog, ....wat zal dat verder worden?
  7. zondag, avond eten.
  minuut 1 ah, alé, ze sta op en toont lust voor mijn pakje friet
  minuut 5 ze gaat in haar bak, heeeeel rustig
  minuut 15 ze perst
  minuut 20 haar eesrte pup is er!
  huur 01u00 maandag morgen 7 pups. stop met persen, slaapt; ik voel, er zijn er nog, ik val ook RRRZZZZZ
  huur 07u00 begin opnieuw te persen: niets
  9u20 nog altijd niets: "allo dierenar? "hij: "ok ik kom in 30 min."
  9u23 et 30: twee pups: "alo direnart. ze zijn er alles ok!"
  ben alf zeker dat er nog een of twee blijven, ze weigert op te staan, ze slaapt opnieuw; Dierenarts zegt dat hij rond 13 komt
  13h perst: laatste teef en placenta.
   
  pfffff....mensen!
  en ik...5 vingers af.